Poradna - Duševní zdraví a psychologie

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Sebepoškození

Dobrý den,chtěla bych požádat o radu, co dělat.Včera jsem zjistila,že se moje 13ti letá dcera řeže nůžkami na rukou.Nevím, jak jí pomoci si uvědomit,že to není správné, že se nemusí bát říci mi, pokud má nějaký problém a zvládneme to. Odpovědí na otázku proč, co se děje, je slůvko NEVIM.Prosím poraďte mi, jak mám s dcerou mluvit abych třeba ještě něco víc nepokazila.Vím, že je tento dotaz trochu zmatený, ale já si tak teď také připadám. Děkuji Kačka

Odpovědi na otázku

Být tebou tak bych si s ní promluvila,zda ji něco trápí, jestli nemá problémy ve škole se spolužáky či s platonickou láskou a zeptala bych se i sama sebe zda ji věnuji dost pozornosti a jestli se nezhoršila ve známkách poslední dobou. Mě je též 13 let ale pomohla jsem kamarádkám co tohle dělali,většinou měli problém s rodiči a ulevovali si řezání bolest,napětí apod. :))