Poradna - Duševní zdraví a psychologie

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Uzel ve štítnici

Dobrý den, při náhodném pohmatu štítnice mi lékařka zjistila změnu ŠŽ ve smyslu několika uzlin. Můj lékař mě poslal na sono a tam byl zjištěn uzel 2x3mm a lehce zvýšená vaskularizace. Oznámila jsem to poté lékaři, který mě na vyšetření poslal a ten řekl,že to mám hodit za hlavu a za dva roky na kontrolu. Já se ale obávám se,protože mám lehce zvýšenou činnost štítnou žlázy, psoriázu,IGa nefropatii, Raynadův syndromna HK, silné záchvatové migrény. Právě při vyšetření Ray.syndromu mi uzliny lékařka zjistila. Můžete mi poradit, myslím, že můj lékař bere vše na lehkou váhu. Nechci ovšem vypadat jako hypochondr.Je mi 42 let.Děkuji za Váš čas

Odpovědi na otázku

Dobrý den Míšo, děkuji za odpověď. Lékař je odborný-internista, o to více mne jeho reakce překvapila. Zítra k němu jdu na konzultaci, tak uvidím, co mi řekne. Pěkný den
Dobrý den, v případě uzlíků na štítné žláze se doporučují kontroly jednou za půl roku, pokud je mi známo. Nepochopila jsem z dotazu, zda lékař co doporučil kontrolu za dva roky je praktický či odborný lékař (endokrinologie, ORL). Rozhodně bych se porozhlédla po takovém, který by bral vaši diagnózu vážněji.